Algemeen 

3 Voordelen van het hebben van een hond

Veel mensen hebben een hond. En dat is heel begrijpelijk, een hond is een gezelschapsdier en voegt echt wat toe aan je leven! Honden zijn slimme dieren met wie je echt een band kan opbouwen. Heb jij nog geen hond, maar twijfel je wel of je er een wilt nemen? Twijfel dan niet langer en ga ervoor! In deze blog deel ik mijn enthousiasme over honden met jullie en noem ik een paar voordelen die het hebben van een hond je oplevert. Lees snel verder, en ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Altijd gezelschap

Wie een hond heeft, heeft altijd gezelligheid om zich heen. Een hond is een trouw dier en wil altijd graag in de buurt van zijn/haar baasje zijn. Een hond zorgt voor gezelligheid en sfeer in je huis. En je zult merken dat de vrolijkheid van je hond aanstekelijk werkt. Zo heb ik zelf nogal last van een ochtendhumeur, ik slaap liever uit dan dat ik vroeg op sta. Maar dat kan natuurlijk niet altijd… Maar als ik dan met mijn vermoeide hoofd opsta en beneden in de keuken begroet wordt door mijn Golden Retriever is mijn ochtendhumeur op slag verdwenen!

Altijd in beweging

Een hond zorgt ook voor beweging. Heel simpel omdat je hem moet uitlaten. Wie een hond neemt zegt daarmee ja tegen meerdere wandelingen per dag. Je zult toch wel 3 of 4 keer aan de wandel moeten gaan. Een goede stok achter de deur om lekker te bewegen! Je hond houdt ook erg van andere sportieve activiteiten, veel baasjes nemen hun hond daarom ook mee als ze gaan hardlopen of fietsen. Ontdek wat jij he leukste vind en trek er samen met je hond op uit! Je zult merken dat je conditie flink verbetert als je een hond neemt. En samen sporten met je hond is een stuk leuker dan in je eentje zweten in de sportschool.

Sociaal contact

Een hond zorgt er ook voor dat je meer contact krijgt met mensen in je buurt. Dit had ik me helemaal niet gerealiseerd, maar sinds ik zelf een hond heb ken ik veel meer mensen hier in mijn wijk. Dit komt omdat ik bij het wandelen met mijn hond vaak in gesprek raak met mensen. Mensen willen de hond aaien, stellen een vraag en soms speelt mijn hond met andere honden die we onderweg tegenkomen. Dan raak ik in gesprek met de baasjes, en zo heb ik al een paar echt leuke contacten op gedaan. Dit had ik niet verwacht, maar dit maakt het hebben van een hond nog veel leuker!

Meer