Algemeen 

Alles wat je moet weten over het verkopen van een bedrijf

Wanneer jij je eigen bedrijf op de markt wilt brengen, zal je een goede planning voor jezelf moeten maken. Hiermee wordt bedoeld dat je met je team moet overleggen wat je strategie is voor het verkopen van je bedrijf. Naast het plannen zal jij je bedrijf verkoopklaar moeten maken. Ook is het belangrijk om een goede koper voor jouw bedrijf te vinden. Zo weet je namelijk zeker dat het bedrijf in goede handen komt. 

Als je eenmaal een koper hebt gevonden, kun je beginnen met de onderhandeling. Een onderhandeling kan erg lang duren en daarom wordt er van je gevraagd om geduld te hebben. Wanneer de onderhandeling  is geweest en jullie allebei eens zijn met het besluit, kun je het bedrijf opleveren aan de nieuwe eigenaar. 

Een bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen kun je niet binnen een maand doen. Er zitten namelijk veel verschillende procedures aan vast waardoor je wellicht iets langer bezig bent dan normaal. Grote bedrijven kiezen bij het verkopen van een bedrijf voor het inschakelen van een advocaat. Een advocaat weet namelijk erg goed wat er allemaal moet gebeuren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je in de toekomst problemen krijgt met je verkochte bedrijf. Bij het vinden van een koper, is het erg handig om te kijken naar het enthousiasme van de koper. Zo weet je namelijk al gauw of de koper serieus is of juist niet. 

De verkoop afronden

Na een erg lange onderhandeling, heb je toch de mogelijkheid om de zaak te sluiten. Je kunt het bedrijf verkopen aan degene die jij het meest geschikt acht voor het overnemen van je bedrijf. Bij de verkoop van een bedrijf, zal je het bedrijf moeten overhandigen aan de koper. Heb je zelf geen ervaring in het verkopen van een bedrijf? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een advocaat die jou hierbij kan helpen.

Meer

Leave a Comment