Bedrijfskledij voor professionele uiting

Aangesloten zijn bij een bedrijf geeft een trots gevoel. Jij helpt er mede voor zorgen dat de verkoopcijfers omhoog gaan. Jij helpt zorg dragen voor het behoud van de organisatie. Jij draagt daarbij de missie en de visie uit die wordt nagestreefd. Vele organisaties hebben in hun visie en missie de kernwoorden professionaliteit en saamhorigheid opgesomd.

Een van de zaken die men toepast om professioneel over te komen en saamhorigheid te stimuleren is de aanschaf van uniform. Maar het gaat dan wel een stukje dieper. Jouw uniform zegt iets van jouw organisatie maar het zegt ook iets van jou zelf. Vele bedrijven zijn voorzien van een huisstijl. met de kleuren van de organisatie en ook de lettertype. en lettergrootte.

Ook zou je deze in jouw uniform terug moeten vinden. sommige chique organisaties gaan voor stijlvolle confectie bedrijfskledij. Deze organisaties hebben dan ook een confectiebedrijf in de hand genomen om de kledingstukken voor de medewerkers te vervaardigen. Elk jaar, soms om de 2 jaar komt de kleermaker langs en worden de maten genomen.

Zie het bijvoorbeeld zo: een organisatie heeft de volgende kleuren waarmee hij zich associeert. Groen, geel en oranje. De kledingvoorschriften kunnen bijvoorbeeld zijn zwarte broek of rok en zwarte overjas, Oranje onder blouse met daarbij een groene sjaal of een oranje hem met daarbij een groene das.

 Ook voor de minder serieuze momenten zoals een sportdag of een ander evenement zullen medewerkers gekleed moeten komen in, in ieder geval een kledingstuk aan de organisatie gerelateerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een groene Polo shirt Of een groene sportieve t-shirt met daarop gedrukt het logo in het wit of zwart en aan de achterzijde van de trui het eventuele slogan ook in het wit of het zwart.

Zo komt je organisatie professioneel over en hoef jij in ieder geval niet de zoektocht te starten naar bijpassende kledingstukken om steeds weer aan het werk te verschijnen.