broekenAlgemeen 

Warme broeken: bespaar op je energierekening

Net als waarschijnlijk elke Nederlander houd ik het nieuws rond onze energierekening goed in de gaten. Dit jaar moest ik met afschuw constateren dat mijn energierekening weer drastisch omhoog is gegaan. Daar baal ik enorm van. Maar ja, het is ook wel mijn eigen schuld. Ik ben een koukleum dus de verwarming gaat al heel snel aan. Daarnaast vind ik het heerlijk om uren onder een warme douche te staan. Of het bad meerdere keren te vullen met heet water. Tja. Het is zelfs zo erg dat als ik maar een uurtje thuis ben die verwarming weer hoog gaat. Ik begrijp ook wel dat ik dan de hoge rekeningen over me afroep. Ik besloot dat het tijd werd voor drastische maatregelen. Dat douchen kon echt wel korter en de kamer kon ook wel een paar graadjes kouder zonder dat ik gelijk bevries. Maar de beste aanpassing is heel simpel en niet duur. Warme truien en broeken.

Broeken, truien en dekbedden

Omdat ik dus zo’n koukleum ben heb ik veel warme kleding. Broeken, truien, coltruien, dikke sokken en noem maar op. Het staat soms niet altijd even elegant, soms lijk ik wel een Michelinmannetje, maar warm is het wel. En wat ik ook nog had liggen ver weg in achterin de kast was een oud dekbed. Ik kocht daar een mooie hoes omheen en legde die op mijn bank. Nu, een winter verder, kan ik oprecht zeggen dat de combinatie van dikke kleding en een dik dekbed prima werkt. O ja, en wat hete thee of nog beter hete chocomelk doet ook wonderen natuurlijk. Als ik nu thuis kom douche ik vlug en duik ik warm en wel in de warme kleding onder mijn dekbed om heerlijk TV te kijken. Zo blijf ik ook lekker warm. Het dekbed houdt best lang warmte vast en het ligt heerlijk. En het bad vullen? Dat doe ik nog maar eens in de week op de zondag . En dan is het extra genieten.

Energierekening: houd hem in de gaten

Natuurlijk is dit alles maar een druppel op de gloeiende plaat helaas. De rekening is echt wel omlaag gegaan maar niet zo drastisch natuurlijk. Nu overweeg ik toch wat grotere maatregelen. Vrienden raden aan steeds over te stappen naar een andere leverancier, ze zeggen dat dat echt scheelt. Of moet ik mijn huis beter laten isoleren? Maar dat is een enorme kostenpost. Ik ben er nog niet uit, maar ik houd de energierekening goed in de gaten!

Meer