groenlip mosselAlgemeen 

De groenlipmossel is in opkomst!

Zoals de meeste mensen wel weten is de wereld van de voedingssupplementen sterk in opkomst. De meeste supplementen zijn voor iedereen wel bekend (denk onder andere aan ijzer, vitamine B, vitamine D en ga zo maar door). Steeds meer mensen voegen dit soort supplementen ook toe aan hun dagelijkse maaltijd. Nu kwam ik er laatst een tegen waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Toch blijkt dit supplement bezig te zijn de markt te veroveren. Heb je enig idee waar ik het over heb? Ik zal je snel uit je gedachten halen. Ik heb het over de groenlipmossel.

Say what?

Ja, je hebt het daadwerkelijk goed gelezen! De groenlipmossel. Alleen de naam zorgt er waarschijnlijk al voor dat je er in geïnteresseerd raakt. Ze zijn nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Dat is ook niet zo raar als je bedenkt dat ze (voor zover nu bekend) maar op een plek in de wereld voorkomen. Ze zijn te vinden in een Nieuw-Zeelands natuurgebied aan de kust met de naam The Marlborough. Ze hebben de vorm van een normale mossel zoals wij die kennen. Toch onderscheiden ze zich enorm door hun kleur. Het uiteinde van de mossel is namelijk groen (vandaar de naam). De kleur groen vind ik zelf nog het meest op neon groen lijken als ik naar de foto’s kijk. Helaas heb ik deze dingen nog nooit in het echt mogen aanschouwen.

Werking

Nu je wat meer weet over de achtergrond van deze mossel, weet ik bijna zeker dat je je bent gaan afvragen wat dit ding dan daadwerkelijk kan doen. Er blijken veel goede werkzame stoffen in deze mossel te zitten. Ik zal even een rijtje opnoemen waarvan wordt aangegeven dat deze in de groenlipmossel aanwezig zijn:  glucosamine, chondroïtine,  EPA ,DHA ALA, SDA, ETE, DTA ,DPA , ETA (omega 3 vetzuren). Dat is dus heel wat voor zo’n klein schelpje. Om deze werkzame stoffen te verkrijgen hoef je gelukkig niet helemaal naar Nieuw-Zeeland af te reizen (al zou dat misschien wel een leuke bijkomstigheid zijn). Je kunt deze supplementen gewoon online bestellen. Ben je niet overtuigd van de werking? Dan zou ik je aanraden om het eerst eens een keer te proberen voordat je zegt dat het niet werkt.

Ben jij de laatste tijd zelf ook een nieuw supplement tegen gekomen dat bij het grote publiek nog niet al te bekend is? Laat het me dan even weten. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkeling op dit gebied!

Meer