De grote ontwikkeling die de wereld de afgelopen jaren heeft doorgemaakt

We leven inmiddels in het jaar 2020. Een jaar dat iedereen die het meemaakt niet snel of nooit zal vergeten door de huidige Corona crisis. Door de maatregelen valt nu extra op hoe ver de wereld zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De grote ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld samen te vatten in de termen globalisering en digitalisering. Deze ontwikkelingen bespreken we in deze blog.

Globalisering

De wereld wordt steeds kleiner wordt er gezocht. Natuurlijk niet letterlijk maar de mogelijkheden om te reizen zijn enorm verbeterd. Waar vliegen in het verleden voor bijvoorbeeld jouw opa en oma maar ook nog voor je vader en moeder echt een luxe goed was zijn er nu maatschappijen die vliegen het nieuwe busreizen maken. Niet meer met opgevouwen benen 24 uur naar Barcelona rijden in een bus maar met het vliegtuig in 2 uur naar de zon. Dat dit een luxe is, is gelukkig iets waar veel mensen zich wel bewust van zijn. Zo nemen veel studenten tijdens of na hun studie een jaar vrij om te reizen naar plekken waar je vroeger enkel van kon dromen. Nu gaat bijna iedereen naar Azie of Australie. Door social media kun je dan ook nog eens iedereen in België laten meegenieten van jouw avonturen in deze verre oorden.

Digitalisering

We leven is een tijd waarin alles snel en voordelig moet maar ook kan. Tegenwoordig is bijna alles online mogelijk. Op websites als Omnishirt.be regel je zelfs zaken als kleding ontwerpen online. De komst van grote marktplaatsen zoals Amazon, Markplaats, Bol.com en Coolblue zorgen er daarnaast ook voor dat producten goedkoop worden aangeboden doordat de producten in gigantische aantallen worden ingekocht door deze marktplaatsen. In enorme opbergplaatsen worden de producten opgeslagen en verscheept naar de consumenten. Distributiecentra worden deze opbergcentrums genoemd.