Financieel 

Doe het zelf vloercoating

Wilt u graag een vloercoating leggen, en dat het liefst ook nog zelf? Dit is mogelijk, een vloercoating leggen kunt u namelijk zelf leggen. Het handigst hierbij is dat u een doe het zelf vloercoating pakket aanschaft, hier zitten alle benodigde producten in om op de beste en snelste manier een vloercoating te leggen. In deze blog gaat u veel lezen over het zelf leggen van je vloercoating!

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating zorgt ervoor dat uw vloer slijtvast blijft en bestand is tegen vocht, chemicaliën, vuil en stof. Zo’n vloercoating wordt veel gebruikt in de industrie, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld magazijnen, garages en fabrieken. Door een vloercoating blijft uw vloer jarenlang mooi en is het schoonmaken en schoonhouden van uw vloer een stuk makkelijker.

U kunt zo’n vloercoating niet alleen leggen in een magazijn, garage of fabriek maar u kunt er ook voor kiezen om deze coating in je woning toe te passen. Met een extra laag PU strong topcoat heeft deze vloer dezelfde uitstraling als een gietvloer.

Een puntje om op de letten, als de ondergrond van uw doe het zelf vloercoating oneffen is, gaat u dit terugzien in het uiteindelijk eindresultaat. Als u geen rechte ondergrond heeft maar een tegelvloer of een houten vloer, dan moet u er rekening mee houden dat u de vloer voorbewerkt voordat u de coating aanbrengt.

De drie soorten epoxy vloercoatings

Zo bestaan er verschillende soorten vloercoating. Hiervan heeft elke coating weer zijn eigen voordelen. Hieronder ziet u een overzicht van welke drie vloercoatings er bestaan.

  1. Een antislip vloercoating

Een antislip vloercoating zorgt ervoor dat uw vloer veilig wordt. Deze coating bestaat uit kleine samengesmolten ‘zandkorrels’ die ervoor zorgen dat er grip komt op de vloer en het maakt het oppervlak stroef. Deze vloer is dus een goede optie om te gebruik bij werkplaatsen en fabrieken. Deze vloer is niet geschikt voor in een woonkamer, deze vorm vloer is namelijk minder makkelijk schoon te maken en te houden. Ook steken de ‘zandkorrels’ lichtelijk uit, dit loopt niet comfortabel zonder schoenen.

  1. Een matte vloercoating

Een epoxyvloer is van zichzelf een automatische glanzende look. Als u een matte afwerking wilt aan uw vloer, kunt u ervoor kiezen om voor het matte vloercoating pakket te gaan. Met de tijd wordt een vloercoating van zichzelf ook steeds matter, dit is afhankelijk van de mate van het gebruik. Als u een vloercoating in huis legt en binnen op sokken loopt, dat is de afname van de glans op de vloer minimaal. Als u zo’n vloercoating in een garage legt, dan is de kans groter dat de glans gaat afnemen.

  1. Een transparante vloercoating

Met een epoxy doe het zelf vloercoating transparant verzegelt u de vloer die eronder ligt. Door dit te doen maakt u de vloer die eronder ligt sterk en naadloos. U kunt op deze manier een betonnen vloer voorzien van een mooie naadloze afwerking, dit kunt u doen om van zo’n vloer een woonvloer te maken.

Hieronder ziet u de voordelen van een transparante epoxy vloercoating:

  • De vloer die u gaat bedekken met de vloercoating wordt erg sterk
  • De coating beschermt de vloer eronder
  • Zo’n coating zorgt ervoor dat de vloer egaal wordt
  • Het is een erg hygiënische oplossing
  • U kunt de vloer gemakkelijk schoon houden
  • De vloer onder de coating is nog zichtbaar
  • Ook kunt u bij zo’n vloer resin art toevoegen

In deze blog heeft u veel kunnen lezen over leggen van een doe het zelf vloercoating, ook heeft u kunnen lezen welke verschillende soorten vloercoatings er bestaan met daarvan de voordelen!

Meer

Leave a Comment