Algemeen 

Een zakelijke laadpaal voor bedrijven

Met de huidige toenemende interesse in elektrische voertuigen, zijn er een hele reeks noodzakelijke veranderingen in de infrastructuur tot stand gekomen. Van retailers die EV-oplaadpunten introduceren met parkeerplaatsen voor klanten, tot oplaadpunten voor elektrische auto’s voor bedrijven of zelfs de optie van een laadpaal voor personeel.

Welke bedrijven hebben EV-oplaadpunten nodig?

Verschillende bedrijven moeten mogelijk kijken naar de aanbesteding van EV-oplaadpunten. De noodzaak om laadpunten voor elektrische auto’s op hun kantoorlocatie te installeren moeten op verschillende manieren worden beoordeeld. Een aantal voorbeelden:

Grote kantoorcomplexen 

Grote kantoorcomplexen moeten wellicht nadenken over werknemers die elektrische oplaadpunten nodig hebben voor voertuigen waarmee ze naar het werk rijden. Momenteel kan 75% van de EV-gebruikers hun auto niet opladen op het werk.

Bedrijven met een elektrische commerciële vloot

Denk hierbij aan een logistiek bedrijf bijvoorbeeld – zullen commerciële laadpalen voor elektrische auto’s nodig hebben om grote aantallen voertuigen van het bedrijf te kunnen huisvesten.

EV vloot bedrijven

Bedrijven die zijn gebaseerd op individuen die een vloot van elektrische auto’s besturen die individueel eigendom zijn – zoals een taxibedrijf – zouden kunnen profiteren van het aanbieden van een elektrisch wagenpark ter plaatse.

Leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen met aangeboden elektrische voertuigen moeten ervoor zorgen dat er voldoende wordt opgeladen, zodat modellen van bedrijven in elektrische auto’s kunnen worden getest en gedemonstreerd.

En bedrijven die bedrijfswagens exploiteren en elektrisch willen gaan rijden, moeten ook het beheer en opladen van het elektrische wagenpark op zich nemen.

Bron: Laadpaal Zakelijk

Meer