Algemeen 

Met je hond de bergen in

Hondenliefhebbers vinden niets fijner dan hun trouwe hond meenemen voor een wandeling door een prachtig berglandschap. Angel, mijn husky, en Mocca, mijn Franse bulldog, houden ervan om een ​​wandeling te maken om te genieten van de open ruimte waar ze kunnen snuffelen, verkennen en spelen. Een gebergte is een geweldige plek om honden mee te nemen, maar het is de plicht van elke eigenaar om ervoor te zorgen dat hun hond geen gevaar of hinder is voor landbouwdieren, dieren in het wild of andere mensen. Ik houd mijn honden altijd aan de lijn en vermijd gebieden waar we koeien of dieren in het wild kunnen verstoren. Het is belangrijk dat jij en je hond veilig en gelukkig zijn terwijl je onderweg bent, dus hier zijn enkele tips voor het wandelen in de bergen. Gebruik ook beschermende tuigjes voor de hond, bijvoorbeeld van hurtta.

Andere honden op de wandeling

Hoe je conflicten tussen honden en dieren kunt voorkomen? Breng uzelf niet in gevaar – verlaat de paden niet en wees extra voorzichtig wanneer je honden laat wandelen in de buurt van weiden waar dieren worden vrij rondlopen; het wordt aanbevolen om een ​​afstand van 20 tot 50 meter aan te houden. Luide geluiden of plotselinge bewegingen van honden kunnen grazend vee doen schrikken. U wordt sterk aangeraden koeien niet bang te maken en niet in hun gezicht te staren! Probeer te voorkomen dat de hond tussen koeien en hun kalveren komt en geef ze geen voer. Wees erop voorbereid dat vee op je aanwezigheid reageert, vooral als je een hond bij je hebt.

Als je door een veld met koeien loopt en er zijn kalveren, denk er dan goed over na; als je kunt, ga een andere kant op en vermijd deze velden. Wanneer u zich in een veld bevindt van plotseling behoedzaam vee dat hun territorium of jong beschermt, ga dan zo voorzichtig en rustig mogelijk weg en houd de hond dichtbij en onder effectieve controle met een korte lijn. Hond / vee-conflicten komen voort uit interacties tussen roofdieren en prooien. Honden zijn technisch gezien roofdieren en koeien zullen zichzelf verdedigen; vooral wanneer ze een jong grootbrengen en tijdens het broedseizoen. De kans is groot dat een moederkoe die bedreigd, boos en beschermend is, je hond zal aanvallen.

Vee in de bergen

Bergen zijn een inspirerende plek om te wandelen, maar het kan ook een beetje ontmoedigend zijn wanneer koeien en stieren langs je pad grazen. Maar in de zomermaanden zijn de bergen een werkomgeving en het is belangrijk om aandachtig en respectvol te zijn voor boerderijdieren.

Meer