Algemeen 

Onderhandelen over beëindigingsovereenkomst

Heb je onlangs een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Dit document bevat de voorwaarden waarop je werkgever jouw ontslag wil afwikkelen. Het is goed om je te beseffen dat zo’n beëindigingsovereenkomst een voorstel tot ontslag is. Het document vormt de basis voor onderhandelingen tussen jou en je werkgever. Hoe werkt dat?

Laten onderhandelen door arbeidsjurist

Het is gangbaar om een arbeidsjurist in te schakelen voor het onderhandelen over de condities in je beëindigingsovereenkomst. Een jurist weet precies hoe hij de beste voorwaarden bedingt en hoogste ontslagvergoeding in de wacht sleept. Vaak worden diens kosten (grotendeels) betaald door je werkgever. Daarnaast compenseert een hogere ontslagvergoeding je eigen juridische kosten vaak ruimschoots.

Zelf onderhandelen over ontslag (tips)

Mocht je toch zelf willen onderhandelen over de inhoud van je beëindigingsovereenkomst, dan is het belangrijk om een leidraad te hebben. Wees niet agressief, draag zelf ideeën aan en onderzoek ook de suggesties van je werkgever. De volgende tips kunnen helpen in de onderhandeling.

1. Ga nooit akkoord met het eerste ontslagvoorstel

Je werkgever zal nooit direct het achterste van zijn tong laten zien. De eerste beëindigingsovereenkomst is een concept. Vaak is er voldoende ruimte om te onderhandelen. Beoordeel het nooit ter plekke, maar vraag om een paar dagen respijt om het thuis te kunnen bestuderen. 

2. Bereid je goed voor

Bedenk je vooraf wat je wilt bereiken in de onderhandeling en welke punten je in je beëindigingsovereenkomst terug wilt zien. Bepaal must-haves en nice-to-haves. Denk daarbij aan de ondergrens van je ontslagvergoeding en bijvoorbeeld het laten vervallen van een concurrentiebeding. Zorg dat je alternatieven bedenkt in het geval de onderhandeling stroef verloopt.

3. Verzamel goede argumenten

Een goede onderhandelaar zorgt voor onderbouwde argumenten. Het is voor een tegenpartij lastig om die onderuit te halen. Denk aan positieve beoordelingsgesprekken of referenties van collega’s of klanten. Gooi ze niet direct allemaal op tafel. Het is nuttig om er een paar achter de hand te hebben tijdens de onderhandeling.

4. Spreek duidelijk, maar luister nog beter

Goede communicatie is essentieel in een onderhandeling. Probeer je emotie de baas te blijven. Houd je vooroordelen in je zak, want dat drijft jullie verder uit elkaar. Luister goed en probeer een middenweg te vinden.

5. Wees vasthoudend

Met een koppige houding kom je nergens, want je zult een middenweg moeten vinden. Dat betekent echter niet dat je niet vasthoudend kunt zijn. Wees pas toegevend als je werkgever daar ook toe bereid is. Een goede beëindigingsovereenkomst doet een beetje pijn aan beide kanten.

6. Zorg voor schriftelijke afspraken

Hoewel mondelinge afspraken rechtsgeldig zijn, kun je ze later lastig bewijzen. Zorg dat de punten uit de onderhandeling op papier (e-mail) komen te staan. De definitieve beëindigingsovereenkomst moet een weerspiegeling van die onderhandeling zijn.

7. Laat je niet intimideren

Het komt voor dat een werkgever intimideert of druk zet om je handtekening te krijgen. Neem even pauze en doe niets wat je niet wilt.

8. Schakel een arbeidsjurist in

Loopt de onderhandeling vast of zie je er toch tegenop? Schakel dan een ontslagjurist in.

Meer

Leave a Comment