Tips 

PMD afval

Misschien vindt u het recyclen van uw afval heel erg belangrijk. Natuurlijk begint dit bij jezelf. Door je afval te scheiden help je mee met het vereenvoudigen van het hergebruiken van de door u gebruikte producten. Door het scheiden van afval kan de verwerker van het afval makkelijker nieuwe producten maken. Denkt u maar eens aan bijvoorbeeld glas. Doordat dit in een aparte container wordt gegooid kan de vuil ophaler dit makkelijk verwerken tot nieuw glas. Een zeer belangrijk product wat ook zeer geschikt is voor recyclen is PMD. Dit zijn hoogwaardige plasten en kunststoffen voorwerpen die zeer geschikt zijn voor een nieuw leven. Hierom is het zeer belangrijk om deze PMD producten in te zamelen. Om dit makkelijk te maken zijn er containers bedacht die speciaal zijn gemaakt voor dit soort afval. PMD kan worden omgetoverd in veel verschillende soorten nieuwe producten. Denkt u maar eens aan nieuwe verpakkingen van nieuwe producten, kratten, bouwmaterialen en auto onderdelen. Doordat u ook meedoet met het scheiden van dit product wordt er geholpen aan twee kanten. Het is beter voor het milieu als deze PMD producten niet in het milieu terecht komen, en u helpt u zelf aan nieuwe producten.

Containermaten

Er zijn verschillende maten containers. Deze kunnen worden afgestemd op het soort bedrijf dat de PMD wil scheiden. Bedrijven die veel PMD producten verbruiken willen waarschijnlijk een grote container. Deze kan tot wel 1100 liter groot zijn. Een kleine container voor een klein bedrijf kan 240 liter zijn. Op deze manier kan de container passend worden gemaakt op het soort bedrijf. Dit stimuleert ook om het PMD afval te scheiden.

Afvalsoorten

Het kan verwarrend zijn wat er valt onder PMD afval. Om te beginnen kunt u denken aan hard plastic zoals waterflessen en botenkuipjes. Ook mag plastic zoals bierblikjes en metalen doppen in de pmd container. Als laatste voorbeeld noemen we melkpakken en sappakken. Dit soort pakken mogen ook in de PMD container. Veel mensen weten dit niet, en denken dat het karton in. Ditzelfde geldt voor chips zakken. Mensen denken vaak dat dit plastic is, maar er zit een aluminium laag in de zak. Ook piepschuim mag niet in de PMD bak, net als hard plastic in de vorm van speelgoed. Dit is een andere vorm hard plastic dan waterflessen en boterkuipjes. Als laatste noemen we luchtbedden, bandjes en strandballen. Deze plastic producten horen ook niet in de PMD container. Dit kan nog wel eens verwarrend zijn als je dit nog niet eerder hebt gehoord.

Meer

Leave a Comment