Algemeen 

Stappen in Amsterdam

Van alle grote Nederlandse steden is Amsterdam natuurlijk de meest bekende en daarom ook een van de grootste toeristische trekpleisters van Nederland. Dit heeft natuurlijk grote voordelen voor de economie en zorgt ook voor een bruisende en internationale stad. Maar er is ook overlast dat gecreëerd wordt door de vele toeristen die jaarlijks Amsterdam bezoeken. Er wordt veel gefeest in Amsterdam en er is een fantastisch nachtleven. In dit artikel willen we daarom in gaan op de verschillende uitgaansmogelijkheden in Amsterdam en welke bars en clubs waarschijnlijk het beste voor jou zijn.

Studentenfeesten

Amsterdam is natuurlijk bovenal ook een studentenstad. Als er een groep is die wel van een feestje houdt dan zijn het wel de studenten. Studenten gaan op verschillende plekken uit. Er zijn natuurlijk de vele verschillende studentenverenigingen die hun eigen borrelavonden en feesten organiseren. Maar daarnaast zijn er ook specifieke locaties, clubs en bars waar je voornamelijk studenten weet te vinden. Over het algemeen zul je studenten vaak veel zien bij het Leidseplein. Hier zijn grote clubs maar ook kleine bars met livemuziek. Over het algemeen vind je op Leidseplein veel studenten maar de toeristen vind je in een ander gedeelte van de stad.

Toeristen

De toeristen die jaarlijks Amsterdam bezoeken houden ook wel van een feestje. Waar ik aangaf dat de studenten veelal naar Leidseplein gaan vind je de toerist vaan bij Rembrandtplein. Hier zijn clubs zoals Escape populair. Het is helaas wel zo dat toeristen nog weleens voor overlast willen zorgen en dat Rembrandtplein daardoor niet altijd de meest fijne sfeer heeft. Dit is vooral voelbaar laat op de avond. De twee grootste redenen dat toeristen naar Amsterdam komen zijn natuurlijk de wallen en de beschikbaarheid van wiet. De wallen zijn dan ook steeds minder een gebied waar mensen naar prostituees gaan en steeds meer een gebied waar toeristen komen kijken omdat het beroemd is. Wanneer het gaat over drugsgebruik is Amsterdam natuurlijk ook bekend. Iedereen moet zijn eigen beslissingen maken, maar ga verantwoord met deze middelen om. Voor meer informatie of het herkennen van een verslaving drugs kun je altijd hulp vragen.

Zoals we al aangaven is Amsterdam een fantastische studentenstad en zijn er ook gigantisch veel studentenfeesten. Wanneer je voor het eerst naar Nederland gaat om in Amsterdam te studeren kan het daarom een goed idee zijn om bij een studentenvereniging te gaan. Natuurlijk heeft elke studentenvereniging een hele eigen cultuur. Daarom is het belangrijk om er een te kiezen die bij je past. Op deze manier zul je optimaal gebruik maken van je tijd in Amsterdam.

Meer