Wonen 

Zo hou jij je planten in leven

Het onderhouden van planten kan soms echt wel is heel erg lastig zijn. Het verschil in planten is namelijk enorm. De ene plant heeft elke dag water nodig en de andere plant weer 1 keer in de 2 weken. Ook de plaatsing van je plant kan er mee te maken hebben. Sommige planten genieten er namelijk van om lekker in het zonnetje te staan en anderen planten hebben liever iets meer schaduw en is 1 uurtje zon per dag wel voldoende. Kortom, het verzorgen van planten doe je echt niet zomaar en vereist best wel wat kennis. Je wilt natuurlijk niet dat je planten na een tijdje doodgaan van de larven of mieren die je wortels van je planten opeten en dat je aaltjes tegen mieren moet gebruiken. Misschien voorkom je dit met onderstaande tips!

De juiste plek en hoeveelheid water

Een gezonde plant staat op de juiste plek. Dat is dus niet direct in het zonlicht, maar ook niet helemaal in het donker. De meeste planten groeien het best op een plek met genoeg licht, maar niet teveel zodat de verdeling op een zo natuurlijk mogelijke manier verloopt. Het klinkt zo makkelijk, maar het is zo lastig om planten voldoende water te geven zonder dat je ze laat verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt dan ook weer eens per plant. Een handige tip: voel met je vingers aan een blaadje. Voelt dit droog aan? Geef de plant dan een beetje water. Bedenk ook goed waar je planten in de natuur normaal gesproken leven. Een cactus heeft bijvoorbeeld heel weinig water nodig, omdat die normaal gesproken in droge gebieden groeit.

Ruimte en eten geven

Als je een boom of plant in huis haalt, die nog volop in de groei is, dan kan het nogal raadzaam zijn om die vooral niet in een hoekje te duwen. De plant heeft nog veel ruimte nodig om zich te volgroeien. Ja echt, je planten hebben ook eens in de zoveel tijd eten nodig. Nee je hoeft natuurlijk niet opeens je maaltijd te delen met je plant, maar ook planten hebben soms even een extra vitamineboost nodig. Geef je plant daarom eens in de zoveel tijd voeding. Het type voeding verschilt per plantensoort dus check dat zelf even goed. Er bestaat ook vloeibare voeding die je gemakkelijk kan mengen met het water. En mocht het met al deze tips nou nog niet helemaal lukken om je planten in leven te houden? Dan bestaan er ook nog hele mooie kunstplanten waar je je huis mee kan opleuken!

Meer

Leave a Comment